Wij

Wij
Wij...

zaterdag 21 april 2012

Gevelstenen kiezen...geen gemakkelijke opdracht

Toen het tijd was om onze gevelsteen te kiezen, kwamen we tot de conclusie dat dit toch geen gemakkelijke opdracht ging zijn. Er zijn zoveel soorten, kleuren en maten te kiezen en we vonden niet direct onze smaak (terwijl we toch niet zo'n moeilijk mensen zijn :-)). We zochten gewoon een grijze steen, niet te donker en niet te licht, voila, zo moeilijk kon dat toch niet zijn.

Na maanden zoeken, hadden we eindelijk ene gevonden: Septem 7021 van Vande Moortel
http://www.vandemoortel.be/nl/productfiche.php?id=113&type=2&line=14&start=3

We hadden in gedachte deze steen te gebruiken bij dunbetmortel (hier wordt een klein laagje mortel op de steen toegebracht en heeft men later geen voegsel nodig en geeft wat een moderne look) en in wildverband.

Onze metser en aannemer hebben hierbij meer info gevraagd bij Vande Moortel aangezien het toch wel speciaal metsen is. Toen we bericht terugkregen, waren we toch wel een beetje verschoten. Blijkbaar moeten we speciale mortel gebruiken om deze steen in dunbetmortel en wildverband te zetten en een 2de silo hiervoor op onze grond zetten. Als we gewone mortel gebruikten, kregen we geen garantie van Vande Moortel op scheuren ed. Dit alles kwam stukken duurder uit dan gepland en we hebben dan wijselijk besloten dit idee te laten varen.

Uiteindelijk is onze metser met ons meegeweest naar Vandersanden en hebben we uiteindelijk een keuze kunnen maken. Het zal de Leto steen van Vandersanden worden:

http://www.vandersandengroup.be/bricks/nl-be/gevelstenen/leto


Vandersanden heeft een speciale steen ontworpen om te dunbetmortelen: de Zero Leto, maar we hebben uiteindelijk besloten om toch in gewoon metselverband te werken. Na een aantal huizen gezien te hebben in dunbetmortel vonden we deze wijze van metsen toch niet meer mooi.

We hebben dan met de metser afgesproken om gewoon te metsen met normale mortel maar gewoon dun te metsen, zo creĆ«er je toch ongeveer diezelfde look van dunbetmortel. We gaan dan later nog moeten voegen en dat wordt het kleur op kleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten